Проведено відеоселекторну нараду із завідувачами державних нотаріальних контор Кіровоградської області

Сьогодні, 27 січня 2022 року, за участі начальника відділу з питань нотаріату у Кіровоградській області Управління нотаріату Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Дніпро) Татевік Іванової проведено відеоселекторну нараду із завідувачами державних нотаріальних контор Кіровоградської області, під час  якої було розглянуті питання належного виконання:

Національної стратегії із створення безбар’єрного простору в Україні на період до 2030 року;

✔ Плану організації безперешкодного доступу осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення до приміщень, в яких розташовані державні нотаріальні контори.

Особлива увага була зосереджена на використанні «Довідника безбар’єрності» у щоденній роботі нотаріуса та повсякденному житті. Оскільки Конституцією України та нормами міжнародного права регламентовані загальноприйняті принципи, згідно яких всі люди незалежно від їх певних ознак мають рівні права і свободи, а також можливості для реалізації. Це питання надзвичайно актуальне у наш час, адже для створення «безбар’єрного» соціального середовища та толерантного суспільства важлива поведінка кожного.

Окремими питаннями, розглянутими на нараді, стали: підведення підсумків фінансово-господарської діяльності державних нотаріальних контор Кіровоградської області та завдання на наступний звітний період.

#Безбар’єрність
#bezbariernist #barrierfree #BarrierFree_Ukraine #Безбарєрність