Проведено відеосемінар для працівників ЦНАП Кіровоградської області

З метою отримання методичних та практичних навиків у сфері державної реєстрації громадських формувань 28 жовтня відділом державної реєстрації друкованих засобів масової інформації та громадських формувань у Кіровоградській області проведено відеосемінар за участю працівників відділу надання адміністративних послуг Петрівської селищної ради Олександрійського району Кіровоградської області.

Акцентували увагу на організації прийому документів громадських формувань працівниками фронт-офісів,  особливостях оформлення документів, які подаються для державної реєстрації громадських формувань в залежності від їх різновиду та виду дії,  порядку отримання послуг у сфері державної реєстрації громадських формувань в умовах воєнного стану тощо.

Під час семінару обговорено положення Постанови Кабінету Міністрів України від 09 березня 2022 року № 209 “Деякі питання державної реєстрації та функціонування єдиних та державних реєстрів, держателем яких є Міністерство юстиції, в умовах воєнного стану” з урахуванням внесених змін.

Також були опрацьовані зміни в законодавстві, які стосуються державної реєстрації громадських формувань, що набрали чинності наприкінці липня.

Розглянуто особливості заповнення форм заяв у сфері державної реєстрації громадських формувань, можливі шляхи подачі документів для проведення реєстраційних дій в умовах воєнного стану.Окрім того, учасникам семінару зазначено, що нормативно-правові акти окупаційних сил та окупаційних адміністрацій рф є нікчемними, не створюють жодних правових наслідків і нікчемність цих актів не підлягає оскарженню, а також не може бути скасована. Актуальними також лигаються питання, які стосуються змісту статті 40 Кримінального кодексу України, якою визначено, що не є кримінальним правопорушенням дія або бездіяльність особи, яка заподіяла шкоду правоохоронюваним інтересам, вчинена під безпосереднім впливом фізичного примусу, внаслідок якого особа не могла керувати своїми вчинками. Адже права і свободи, надані державою та охоронювані законом, в жодному разі не повинні стати знаряддям злочину, та, у разі вчинення правопорушення під впливом фізичного примусу, правова відповідальність скасовується.