Проведено відео-конференцію з представниками відділу «Центр надання адміністративних послуг» апарату Дніпрорудненської міської ради Запорізької області та її виконавчого комітету

Сьогодні, 01 квітня 2021 року, працівниками відділу державної реєстрації друкованих засобів масової інформації та громадських формувань у Запорізькій області Управління державної реєстрації Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Дніпро) було проведено відео-конференцію з представниками відділу «Центр надання адміністративних послуг» апарату Дніпрорудненської міської ради та її виконавчого комітету.

Спеціалісти відділу, звернули увагу, адміністраторів ЦНАПу на процедуру та підстави прийому документів з метою державної реєстрації громадських формувань. Зокрема, було наголошено на необхідності здійснення перевірки особи заявника. Крім того, було підкреслено, що у разі подання документів представником додатково подається примірник оригіналу (нотаріально засвідчена копія) документа, що засвідчує його повноваження.

Важливою темою для обговорення стало здійснення перевірки комплектності вхідного пакета документів інформаційній картці відповідної послуги з державної реєстрації громадських формувань, які розміщені на сайті Південно–Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Дніпро) у відкритому доступі. Крім того, працівники відділу нагадали, що на офіційному веб-сайті управління розміщено інформаційно-роз’яснювальні матеріали в сфері державної реєстрації громадських формувань, а саме: буклети, пам’ятки, форми та зразки документів, консультації, реквізити для сплати адміністративних зборів тощо.

Представники фронт-офісу озвучили питання, які виникають при прийомі документів на державну реєстрацію громадських формувань, та отримали вичерпні відповіді.

Додатково було обговорено порядок та строки пересилання документів для долучення до реєстраційної справи за результатом прийняття державними реєстраторами позитивного рішення та проведення відповідних реєстраційних дій у Єдиному державному реєстрі.