Проведено засідання колегії з питань діяльності відділів державної реєстрації актів цивільного стану за І півріччя 2020 року під головуванням начальника управління Івана Легостаєва та за участі керівників районних, районних у містах, міських та міськрайонних відділів ДРАЦС

Іван Легостаєв закцентував увагу на особливостях діяльності відділів ДРАЦС в умовах карантинних обмежень, питаннях технічного оснащення та визначив шляхи підвищення ефективності роботи.

Про основні досягнення, дотримання вимог чинного законодавства під час державної реєстрації актів цивільного стану, практику реалізації пілотних проєктів Міністерства юстиції України, підвищення професійного рівня працівників відділів та якісне надання адміністративних послуг, доповіла начальник Центрального відділу державної реєстрації актів цивільного стану Управління державної реєстрації Ольга Чайковська.

З метою підвищення кваліфікації та забезпечення неухильного дотримання законодавчих вимог, головний спеціаліст з питань забезпечення діяльності Уповноваженого у справах Європейського суду з прав людини відділу судової роботи та міжнародної правової допомоги Дар’я Петренко, виступила з інформацією про порядок участі відділів ДРАЦС в судових процесах, наголосила на строках виконання судових рішень та відповідальності за їх невиконання.

За результатами засідання колегії Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Дніпро) визначені пріоритети роботи відділів державної реєстрації актів цивільного стану на ІІ півріччя поточного року та шляхи подальшого вдосконалення роботи по всім напрямкам діяльності.