Проведено засідання колегії органів державної виконавчої служби Дніпропетровської, Запорізької та Кіровоградської областей за І півріччя 2022 року

Сьогодні, 01 серпня 2022 року, під головуванням в.о. начальника Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Дніпро) Ольги ЗАХАРОВОЇ  проведено засідання колегії про результати роботи органів державної виконавчої служби Дніпропетровської, Запорізької та Кіровоградської областей за І півріччя 2022 року.

Під час засідання керівниками управлінь забезпечення примусового виконання рішень вказаних областей висвітлено основні показники роботи за шість місяців поточного року, а також стан розгляду звернень громадян та юридичних осіб за вказаний період, кількість яких значно поменшала у порівняні з аналогічним періодом минулого року.

Так, заступник начальника Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції – начальник Управління забезпечення примусового виконання рішень у Дніпропетровській області Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Дніпро) Олександр БІЛЬЧУК зазначив: «Відділи державної виконавчої служби області працюють в штатному режимі та досягли гарних показників за різними категоріями стягненнями. Про плідну роботу свідчить й показник винагороди, яку отримали державні виконавці в цьому році, який значно вищий у порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Пріоритетним напрямком роботи залишається  виконання рішень про стягнення аліментних платежів, виконавчого збору, рішень на користь держави. А для того, щоб стягувачі могли якнайшвидше отримати стягнуті на їх користь кошти,  відділами державної виконавчої служби  Дніпропетровщини відкриті нові розрахункові рахунки в  АТ «Державний експортно-імпортний банк України («Укрексімбанк»). Крім того, після запровадження воєнного стану в Україні, державними виконавцями передана чимала кількість конфіскованого в дохід держави майна на потреби Збройних Сил України».

Заступник начальника Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Дніпро) – начальник Управління забезпечення примусового виконання рішень у Запорізькій області Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Дніпро) Тетяна ВИЗВІЛКО представила результати роботи за основними напрямами діяльності, які мають позитивну динаміку, незважаючи на той факт, що частина Запорізької області тимчасово окупована. «Ми продовжуємо працювати та здійснювати контроль  за  дотриманням державними виконавцями чинного законодавства під час вчинення  виконавчих  дій. З метою підвищення їх професійного рівня проводяться постійні оперативні наради та семінарські заняття. А основне завдання на ІІ півріччя 2022 року – закріплення набутих результатів», – зауважила Тетяна ВИЗВІЛКО.  

У свою чергу, про результати роботи за шість місяців 2022 року період в режимі відеоконференцзв’язку доповів  заступник начальника Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Дніпро) – начальник Управління забезпечення примусового виконання рішень у Кіровоградській області Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Дніпро) Дмитро ГОРБАТЮК та акцентував увагу на тому, що під час воєнного стану на Кіровоградську область покладено примусове виконання рішень, місцем виконання яких є Херсонська область, що значно збільшило навантаження на державних виконавців, які й надалі продовжують гідно виконувати покладені на них обов’язки щодо примусового виконання рішень.

Участь у  колегії, в режимі відеоконференцзв’язку, взяли і начальники відділів державної виконавчої служби трьох областей.

Підбиваючи підсумки засідання колегії, в.о. начальника Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Дніпро) Ольга ЗАХАРОВА подякувала працівникам органів державної виконавчої служби Дніпропетровської, Запорізької та Кіровоградської областей, які допомогають ЗСУ та продовжують виконувати свою роботу на належному рівні. 

«Миру, витримки, гарної та плідної праці», побажала Ольга ЗАХАРОВА. Разом з тим, вона зауважила на необхідності проведення роз’яснювальної роботи з працівниками, задля недопущення порушень антикорупційного законодавства, проявів  колабораціонізму та вкотре наголосила на тому, що нормативно-правові акти окупаційних сил, а також окупаційних адміністрацій російської федерації є нікчемними та не створюють жодних правових наслідків.