Проведено семінар-нараду з керівниками відділів державної реєстрацій актів цивільного стану Запорізької області

В Олександрівський відділ державної реєстрації актів цивільного стану у місті Запоріжжі Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Дніпро), 29 вересня 2021 року, було проведено семінар-нараду з керівниками відділів ДРАЦС Запорізької області, під головуванням заступника начальника Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Дніпро) – Тетяни АНІЩЕНКО.

📝В ході проведення заходу було розглянуто ряд актуальних питань, зокрема щодо:
✅ питання вакцинації працівників та обов’язковості проведення протиепідемічних заходів;
✅ придбання та оновлення офісної техніки, а також питання подачі звітності, підготовки документів та апостилю;
✅ легалізації та правової допомоги;
✅ використання української мови згідно правопису.

Разом з тим, було заслухано доповідь керівника Мелітопольського відділу ДРАЦС Світлани РУДАКОВОЇ – щодо безпечних умов праці у відділах ДРАЦС,  застереження відносно роботи під час карантину та запобігання зараження інфекційними хворобами під час роботи з відвідувачами.

Також у семінар-нараді взяла участь начальник відділу супроводження інформаційних систем Запорізької регіональної філії Державного підприємства «Національні інформаційні системи» — Тетяна СПІРІНА. Так, були розглянуті питання функціонування Державного реєстру актів цивільного стану громадян, Єдиного реєстру Апостилів та оформлення інформації на Веб-порталі.

📝Окрема увага була приділена розгляду  матеріалів за результатами дводенного навчального тренінгу для фахівців органів державної реєстрації актів цивільного стану у місті Києві щодо:
✅ Архівного фонду;
✅ ведення журналів та зберігання документів;
✅ роботи відділів державної реєстрацій актів цивільного стану та функціонування пілотного проекту «єМалятко».