Проведено робочу зустріч з питань підготовки та державної реєстрації статуту територіальної громади міста Олександрії

Сьогодні, 18 травня 2021 року, відділом державної реєстрації друкованих засобів масової інформації та громадських формувань у Кіровоградській області Південно — Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Дніпро) прийнято участь в робочій зустрічі щодо підготовки статуту територіальної громади міста Олександрії та порядку його подання на державну реєстрацію до органів юстиції, яка відбулась під головуванням секретаря Олександрійської міської ради Кіровоградської області та за участю відповідальних працівників міської ради.

В ході зустрічі працівниками відділу було надано методичну допомогу щодо підготовки проекту статуту територіальної громади міста Олександрії, зокрема акцентовано увагу на основних положеннях, які необхідно відобразити у статуті за для його узгодження із нормами чинного законодавства.

Присутніми, також було розглянуто питання та процедура скасування державної реєстрації статуту територіальної громади попередньої редакції, у зв’язку неможливістю внесення до нього змін і доповнень.

Наприкінці зустрічі учасники обговорили робочі моменти та домовились про проведення  майбутніх спільних  заходів спрямованих на співпрацю Олександрійської міської ради та  Південно — Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Дніпро) в сфері надання адміністративних послуг.