Проведено робочу зустріч з представниками головного управління Пенсійного фонду України в Кіровоградській області

05 жовтня 2022 року працівниками сектору з питань банкрутства у Кіровоградській області відділу банкрутства Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Дніпро) проведена робоча зустріч з представниками головного управління Пенсійного фонду України в Кіровоградській області.

Під час зустрічі обговорювались питання роботи з підприємствами-боржниками, що знаходяться в процедурі банкрутства на території Кіровоградської області, та перспективи погашення заборгованості із виплати заробітної плати колишнім працівникам підприємств-банкрутів області і заборгованості  по платежах до Пенсійного фонду України.

Завідувачем сектору з питань банкрутства у Кіровоградській області Миколою ШАМШУРОМ було доведено загальну інформацію про хід процедур банкрутства на всіх підприємствах банкрутах Кіровоградської області, де обліковується заборгованість із заробітної плати та заборгованість до Пенсійного фонду України.

Незважаючи на  російську військову агресію, підтримується постійний зв’язок з арбітражними керуючими, які виконують відповідні обов’язки на підприємствах-боржниках області, приділяється особлива увага пришвидшенню проведення процедури банкрутства та погашенню кредиторських вимог, зокрема, по платежах до Пенсійного фонду України.

Окремо Миколою ШАМШУРОМ було акцентовано увагу на актуальності змісту статті 40 Кримінального кодексу України, якою визначено, що не є кримінальним правопорушенням дія або бездіяльність особи, яка заподіяла шкоду правоохоронюваним інтересам, вчинена під безпосереднім впливом фізичного примусу, внаслідок якого особа не могла керувати своїми вчинками.

Разом з тим, учасникам робочої зустрічі зазначено, що нормативно-правові акти окупаційних сил та окупаційних адміністрацій рф є нікчемними, не створюють жодних правових наслідків і нікчемність цих актів не підлягає оскарженню, а також не може бути скасована.