Проведено тематичний онлайн – семінар для державних реєстраторів речових прав на нерухоме майно Дніпропетровської, Запорізької та Кіровоградської областей

Сьогодні, 12 листопада 2021 року, з метою підвищення кваліфікації державних реєстраторів речових прав на нерухоме майно Дніпропетровської, Запорізької та Кіровоградської областей, відділом взаємодії з суб`єктами державної реєстрації та підвищення кваліфікації державних реєстраторів Управлінням державної реєстрації Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Дніпро) проведено тематичний онлайн–семінар.

Темою проведення онлайн – семінару став порядок отримання державним реєстратором прав на нерухоме майно за допомогою Державного реєстру речових прав на нерухоме майно відомостей про державну реєстрацію права власності на нерухоме майно, що перебувають у розпорядженні підприємств бюро технічної інвентаризації на паперових носіях. А також практичні аспекти покращення сервісу з надання послуг у сфері державної реєстрації прав.

Під час проведення семінару увагу було приділено покращенню сервісу з надання послуг у сфері державної реєстрації речових прав на нерухоме майно, в рамках реалізації положень експериментального проєкту щодо отримання державним реєстратором прав на нерухоме майно за допомогою Державного реєстру речових прав на нерухоме майно відомостей про державну реєстрацію права власності на нерухоме майно, що перебувають у розпорядженні підприємств бюро технічної інвентаризації на паперових носіях у зв’язку із здійсненням ними до 01 січня 2013 року повноважень щодо проведення державної реєстрації права власності на нерухоме майно.

📝 Так, в ході проведення заходу обговорювалися актуальні питання щодо ⤵️
✅ обов’язковості заходів з практичного впровадження вказаних норм законодавства;
✅ порядку отримання державним реєстратором прав на нерухоме майно за допомогою Державного реєстру речових прав на нерухоме майно відповідної інформації;
✅ проблемних питань, що виникають у зазначеній сфері.