Проведено тематичний онлайн-семінар для державних реєстраторів Дніпропетровської області

Триває робота по підвищенню кваліфікації державних реєстраторів у сфері державної реєстрації нерухомості та бізнесу з актуальних аспектів змін до чинного законодавства в сфері державної реєстрації в умовах воєнного стану.

Сьогодні, 18 липня 2022 року, відділом взаємодії з суб`єктами державної реєстрації та підвищення кваліфікації державних реєстраторів Управління державної реєстрації Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Дніпро) проведено тематичний онлайн–семінар для державних реєстраторів Дніпропетровської області.

Темою семінару стали актуальні практичні аспекти змін законодавства в сфері державної реєстрації в умовах воєнного стану з огляду на зміни до Постанови Кабінету Міністрів України від 06.03.2022 № 209 «Деякі питання державної реєстрації та функціонування єдиних та державних реєстрів, держателем яких є Міністерство юстиції, в умовах воєнного стану».

До участі у проведеному заході долучилось 16 державних реєстраторів Новопокровської селищної ради, Петропавлівської селищної ради, Перещепинської міської ради, Обухівської селищної ради Дніпровського району, Новопавлівської сільської ради Синельниківського району, Миколаївської сільської ради Синельниківського району, Маломихайлівської сільської ради Синельниківського району, Дніпровської районної державної адміністрації, Української сільської ради, Троїцької сільської ради, Губининської селищної ради, Саксаганської сільської ради, Китайгородської сільської ради, Сурсько-Литовської сільської ради.

В рамках проведеного семінару розглядались важливі питання щодо порядку надання доступу до єдиних та державних реєстрів державним реєстраторам, які мають змогу здійснювати свої повноваження в умовах воєнного стану. Окремо увагу державних реєстраторів було акцентовано на критеріях та вимогах, яким повинен відповідати державний реєстратор, додатково до вимог, встановлених законодавством.