Проведено тематичний онлайн-семінар для державних реєстраторів Дніпропетровської області

Підвищення кваліфікації державних реєстраторів у сфері державної реєстрації нерухомості та бізнесу з актуальних практичних питань змін до чинного законодавства у сфері державної реєстрації в умовах воєнного стану триває.

Сьогодні, 20 липня 2022 року, відділом взаємодії з суб`єктами державної реєстрації та підвищення кваліфікації державних реєстраторів Управління державної реєстрації Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Дніпро) проведено тематичний онлайн–семінар з 23 державними реєстраторами Верхньодніпровської міської ради, Слобожанської селищної ради Дніпровського району, Новоолександрівської сільської ради Дніпровського району, Раївської сільської ради Синельниківського району, Васильківської селищної ради Синельниківського району, Глеюватської сільської ради, Покровської селищної ради, Дубовиківської сільської ради Синельниківського району, Першотравневської сільської ради Нікопольського району, Божедарівської селищної ради, Межівської селищної ради, Піщанської сільської ради, Вільногірської міської ради, Першотравенської міської ради, Синельниківської міської ради Дніпропетровської області.

Темою семінару стали актуальні практичні аспекти змін законодавства в сфері державної реєстрації в умовах воєнного стану з огляду на зміни до Постанови Кабінету Міністрів України від 06.03.2022 № 209 «Деякі питання державної реєстрації та функціонування єдиних та державних реєстрів, держателем яких є Міністерство юстиції, в умовах воєнного стану».

В рамках проведеного семінару розглядались важливі питання щодо порядку надання доступу до єдиних та державних реєстрів державним реєстраторам, які мають змогу здійснювати свої повноваження в умовах воєнного стану. Окремо увагу державних реєстраторів було акцентовано на критеріях та вимогах, яким повинен відповідати державний реєстратор, додатково до вимог, встановлених законодавством.