Про зміну імені на Дніпропетровщині

🥈 Мешканці Дніпропетровщини чи не найбільше змінювали свої імена протягом минулого року — область посідає друге місце за кількістю складених відділами ДРАЦС актових записів про державну реєстрацію зміни імені!

📈 Зазначимо, що у 2020 році таких змін було 1 031, а в 2021 році — 1 367.

Дізнатись цікаві історії від дніпрян, які змінили свої імена, та заглянути за лаштунки процедури зміни імені пропонуємо вам у наступному сюжеті ➡️ http://www.youtube.com/watch?v=PR7lZtiGyrs.

⚠️ Нагадуємо, що державна реєстрація зміни імені (прізвища, власного імені та по батькові) проводиться лише стосовно громадян України.

🎯 Державна реєстрація зміни імені проводиться за заявою про зміну імені фізичної особи відділом державної реєстрації актів цивільного стану за місцем її проживання.

До заяви про зміну імені додаються:
а) паспорт та свідоцтво про народження заявника;
б) свідоцтво про шлюб (у разі якщо заявник перебуває у шлюбі);
в) свідоцтво про розірвання шлюбу (у разі коли шлюб розірвано);
г) свідоцтва про народження дітей (якщо заявник має малолітніх або неповнолітніх дітей);
ґ) свідоцтва про зміну імені заявника, батька чи матері, якщо воно раніше було змінено;
д) фотокартка заявника;
е) квитанція про сплату державного мита.

📄 Заява про зміну імені розглядається відділом державної реєстрації актів цивільного стану у тримісячний строк з дня її подання. За наявності поважної причини цей строк може бути продовжено, але не більш як на три місяці.

❗️Не забувайте, що після отримання свідоцтва про зміну імені необхідно внести зміни в різні особисті документи: потрібно замінити паспорти, довідку про реєстраційний номер облікової картки платника податків, посвідчення водія на право керування транспортними засобами, інформацію у банківських облікових записах тощо.