Сповіщення про наявність виконавчого провадження та можливість сплати боргу онлайн у рамках безбар’єрного простору

Війна — суцільний барєр для людини. Вона ставить фізичне виживання на перше місце у житті, позбавляє багатьох необхідних речей, забирає можливості, пригнічує та не дозволяє ефективно реалізовуватися у суспільстві. Під час війни влада в Україні робить все можливе, щоб максимально покращити безбарєрний простір для життя громадян, спростивши надання послуг, зробивши їх доступними для різних людей.

З 2016 року  Міністерством юстиції введено в дію Автоматизовану систему виконавчого провадження.  Її мета  полягає в автоматизації процесів та забезпечення доступу сторін виконавчого провадження до матеріалів проваджень. Наразі сторони виконавчого провадження за допомогою номеру виконавчого провадження та ідентифікатору мають доступ до АСВП. Таким чином, сторони виконавчого провадження мають можливість отримати інформацію та копії документів по виконавчому провадженню за яким, вони є стороною.

Дізнатися, чи відкрито виконавче провадження  можливо за допомогою:

❗️Єдиного реєстру боржників (http://erb.minjust.gov.ua/#/search-debtors);

❗️Автоматизованої системи виконавчого провадження (http://asvpweb.minjust.gov.ua/#/search-debtors);

❗️Сервісу державних послуг «ДІЯ», здійснивши авторизацію за допомогою кваліфікованого електронного підпису (http://diia.gov.ua/).

Ці сервіси допоможуть встановити, в якому відділі державної виконавчої служби перебуває виконавче провадження, його номер та іншу інформацію з виконавчого провадження та контактні дані безпосередньо державного виконавця.

Оплатити боргові зобов’язання можливо:

1️⃣ У будь-якому відділенні банківської установи або онлайн за допомогою відповідного мобільного застосунку.

2️⃣В терміналі банківської установи на реквізити органу державної виконавчої служби;

3️⃣Онлайн за допомогою сервісу державних послуг «ДІЯ».

4️⃣Онлайн за адресою в мережі інтернет http://asvpweb.minjust.gov.ua (за умови, що у вас є постанова про відкриття виконавчого провадження, яка містить ідентифікатор доступу та QR-код, які знаходяться у лівому верхньому кутку постанови).

#Безбар’єрність

#bezbariernist #barrierfree #BarrierFree_Ukraine #Безбарєрність