Спрощено процедуру отримання документів про державну реєстрацію актів цивільного стану

Українці незламні!💙💛

Ми воюємо з цинічним, брехливим та жорстоким супротивником, проливаємо кров, приймаємо удари по всім фронтам, але всією нацією мужньо тримаємо стрій та встигаємо кохати, одружуватись, народжувати дітей, працювати, малювати, писати вірші, співати, жартувати, та, звісно, вчитись, розвиватись та ставати кращими!  Ми знаємо, навіщо це робимо. Адже на нас чекає ще багато перемог після Перемоги! 

Через війну чимало українців втратили свої документи. Нині Міністерство юстиції України спростило процедуру отримання документів про державну реєстрацію актів цивільного стану, цифровізувавши цей процес. У співпраці з Міністерством цифрової трансформації України, за підтримки Європейського Союзу, в межах проєкту EU4DigitalUA стартував пілотний проєкт із замовлення повторних свідоцтв та витягів з Державного реєстру актів цивільного стану громадян на порталі Дія!

Сьогодні до проєкту долучились три відділи ДРАЦС Дніпропетровської області — Шевченківський у місті Дніпрі, Дніпровський у місті Кам’янське та Довгинцівський у місті Кривому Розі.

Алгоритм замовлення потрібного документу нескладний:

1️⃣ Авторизуватись на порталі Дія.

2️⃣  У меню «Послуги» обрати  «Довідки та витяги».

3️⃣ Обрати потрібний документ.

4️⃣ Вказати ПІБ особи, якої стосується документ (особисті дані, або близьких родичів — залежно від виду документа) та причину його повторної видачі (документ вкрадено, загублено, пошкоджено чи знищено).

5️⃣ Перевірити свої дані як заявника.

6️⃣ Обрати зручний спосіб отримання свідоцтва (отримати документ можна безпосередньо у відділі ДРАЦС, а кур’єрська доставка Укрпоштою доступна лише при замовленні документа в Шевченківському відділі міста Дніпра).

7️⃣ Оплатити послугу.

8️⃣ Усе! Документ замовлено!

9️⃣ Отримати сповіщення про готовність документу.

🔟 Очікувати кур’єра або відвідати відділ ДРАЦС.

Звертаємо увагу, що для повторної видачі доступні такі свідоцтва:

📌про народження;

📌про смерть;

📌про зміну імені;

📌про шлюб;

📌про розірвання шлюбу. 

Також на порталі Дія можна замовити такі витяги з Реєстру:

📌про державну реєстрацію народження;

📌про державну реєстрацію смерті;

📌про державну реєстрацію зміни імені;

📌про державну реєстрацію шлюбу;

📌про державну реєстрацію розірвання шлюбу.

Повторно замовити свідоцтво чи витяг з Реєстру можна не лише стосовно себе, але й стосовно найближчих родичів. Для цього потрібно лише додати скан-копії документів, що підтверджують родинні стосунки. 

Сервіс доступний лише для особистого використання, замовлення документів через представника (за нотаріальню довіреністю або ж через адвоката) на порталі Дія не передбачено.

Дивіться відеоматеріал на тему спрощення процедури отримання документів про державну реєстрацію актів цивільного стану телеканалу “Рудана” за наступним посланням➡️http://surl.li/crwcc.