Сьогодні, вперше у Дніпропетровській області було впроваджено систему ІП «Гарпун»

На блок посту в смт Солоне було впроваджено інформаційну підсистему «Гарпун», за участі заступника Міністра юстиції України з питань виконавчої служби – Андрія Гайченко, директора департаменту державної виконавчої служби — Максима Кисельова, начальника управління примусового виконання рішень у Дніпропетровській області – Олександра Більчука та заступника начальника ГУНП в Дніпропетровській області — Володимира Богоніса.

Що ж таке ІП «Гарпун»? Це автоматичний мобільний прилад, за допомогою лазерного радару якого безпомилково фіксуються порушники і правоохоронцям видається картинка транспортного засобу.

Інформаційна підсистема «Гарпун» об’єднує інформацію про розшук транспортних засобів і номерних знаків в єдиний інформаційний простір, з використанням сучасних технологій, комп’ютерного та телекомунікаційного обладнання.

Основними завданнями ІП «Гарпун» визначено:
• фіксування номерних знаків – двійників та тих, які за даними ЄДР МВС знищено;
• забезпечення оперативного реагування посадовими особами органів поліції про розшук транспортних засобів і номерних знаків;
• забезпечення взаємодії з державними та приватними виконавцями під час розшуку транспортного засобу боржника у виконавчому провадженні.

На кожну з категорій розшуку в Інструкції ретельно розписано процедури.

Зокрема, якщо інформація про авто боржника потрапить до бази даних «Гарпуна», то вилучити її звідти можна буде лише на підставі:
• постанови державного або приватного виконавця про знайдення ТЗ боржника або зняття з розшуку
або
• постанови начальника відділу державної виконавчої служби про скасування постанови державного виконавця про розшук (зняття ТЗ боржника з розшуку).
Інформація про розшук ТЗ боржника державним чи приватним виконавцем зберігатиметься в ІП «Гарпун» протягом одного року з дати її зняття, після чого буде автоматично знищена.

Отже відсьогодні у Дніпропетровській області завдяки системі ІП «Гарпун», відповідно тісній взаємодії відділів державної виконавчої служби та правоохоронних органів ще більш оперативніше будуть реагувати на правопорушення, пов’язані із транспортними засобами.