Триває підвищення кваліфікації державних реєстраторів

23 вересня 2022 року відділом взаємодії з суб`єктами державної реєстрації та підвищення кваліфікації державних реєстраторів Управління державної реєстрації Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Дніпро) проведено онлайн–семінар для державних реєстраторів бізнесу  Кіровоградської області.

До участі у семінарі долучилися державні реєстратори Новгородківської,  Заваллівської,  Компаніївської,  Голованівської,  Устинівської,  Смолінської селищних рад та Маловисківської, Гурівської, Соколівської,  Первозванівської сільських рад регіону.

У ході семінару розглядалися питання, які стосувались набрання чинності, 26.09.2022 деяких положень Закону України від 12.05.2022 № 2255-IX «Про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення механізму протидії рейдерству», а також змін, внесених 10.09.2022 до Постанови Кабінету Міністрів України від 06.03.2022 № 209.

Також в рамках проведеного семінару розглядались питання щодо використання державними реєстраторами інформаційно-аналітичного довідкового порталу «Система моніторингу застосування обмежувальних заходів (санкцій)» при розгляді документів, поданих на зміну засновників (учасників) юридичної особи та/або зміну розміру статутного капіталу юридичної особи.

Крім того, було акцентовано увагу державних реєстраторів стосовно  вимог законодавства щодо подання відомостей про кінцевого бенефіціарного власника в умовах воєнного стану.