Участь у Міжнародній науково-практичній конференції

Днями представник Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Дніпро) взяв участь у другому засіданні постійно діючої Міжнародної науково-практичної конференції «Актуальні питання вдосконалення судово-експертної та правоохоронної діяльності».

Відбулася вона на базі Кіровоградського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру Міністерства внутрішніх справ України. Основними завданнями заходу стали:

  • 📌формування постійної відкритої платформи для організації дискусії між фахівцями та науковцями, які прагнуть до генерування і поширення нових креативних ідей, інноваційних наукових розробок, знань та практик у судово-експертній та правоохоронній діяльності;
  • 📌підвищення ефективності експертного забезпечення судочинства;
  • 📌сприяння розвитку судово-експертної та оціночної діяльності;
  • 📌представництво і реалізація професійних інтелектуальних та наукових інтересів фахівців Експертної служби МВС України;
  • 📌оприлюднення та апробації результатів наукових досліджень і науково-методичної діяльності фахівців експертної служби МВС України та інших учасників конференції;
  • 📌координація вдосконалення діяльності судових експертів по напрямкам експертних досліджень, що спрямована на розвиток їхніх наукових ініціатив та професійного росту.

У конференції взяли участь  фахівці та науковці у сфері експертно-криміналістичної діяльності, у тому числі представники вищих навчальних закладів України та іноземні фахівці з Казахстану, Молдови, Польщі, Узбекистану. Засідання відбулося у режимі online, було обговорено 16 тематичних напрямків та заслухано 14 доповідей учасників. 

Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Дніпро) на конференції представив Олег Деревʼянко, головний спеціаліст сектору судової роботи та міжнародного співробітництва у Кіровоградській області відділу судової роботи та міжнародної правової допомоги. Він виступив з доповіддю на тему: «Актуальні питання застосування Конвенції про цивільно-правові аспекти міжнародного викрадення дітей», зауважив на тому, що рф своїми діями порушує міжнародні договори, продовжуючи викрадати українських дітей та вчиняти інші військові злочини. Уряд України робить все можливе, щоб притягнути рф до відповідальності, зокрема, разом з іноземними партнерами розробляє механізми відшкодування завданої шкоди.