У Запоріжжі проведено знищення конфіскованого майна, вилученого митними органами

Державні виконавці Запорізької області продовжують працювати у період карантину та серед інших рішень, виконують рішення судів про конфіскацію майна.

🤝👮‍♂️🤵👩‍✈️Завдяки спільним зусиллям працівників Держмитслужби, ДПС, правоохоронних органів, державної виконавчої служби, та інших органів та служб, судів, значна частина недоброякісних товарів не потрапляють на ринки, прилавки магазинів, та, відповідно, не наражають на небезпеку споживачів продукції.
Долю вилучених неякісних, контрафактних, фальсифікованих товарів, предметів, які були знаряддям вчинення злочину, предметом злочину або, які були отримані в результаті вчинення злочинних діянь, товарів, ввезених на територію України з порушенням митних правил, вирішують суди.
Питання здійснення розпорядження конфіскованим майном в Україні врегульовано Порядком розпорядження майном, конфіскованим за рішенням суду і переданим органам державної виконавчої служби, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України № 985 від 11.07.2002 (зі змінами).
Вказаний нормативний акт містить припис стосовно знищення певних груп конфіскованих товарів, зокрема: конфісковані алкогольні та тютюнові вироби, непридатні для реалізації продукти харчування, підлягають знищенню.

Так, 31.03.2020 державними виконавцями 💪💪💪відділу примусового виконання рішень Управління забезпечення примусового виконання рішень у Запорізькій області Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Дніпро), спільно з представниками Вознесенівського відділення у м. Запоріжжя ГУ ДПС у Запорізькій області, Дніпровської митниці Держмитслужби та ПАТ «Укртютюн» проведено знищення, конфіскованого майна, вилученого митними органами.

А на підприємстві ТОВ «Науково-дослідний інститут «Укрекопроект», шляхом спалення знищено:
• 1600 пачок цигарок;
• 52 од. пачок тютюну для кальяну;
• 7,5 кг. тютюну;
• 196 пляшок алкогольних напоїв, що еквівалентно 184 л. алкоголю;
• 15,7 кг. оливок без маркування;
• 9 кг. сушеного інжиру;
• 9 кг. чаю «Lipton»;
• 4 кг. кави.

Спільними зусиллями забезпечуємо виконання законодавчих вимог заради нашої безпеки!