У Запорізькій області пройшло засідання круглого столу з арбітражними керуючими та адвокатами

15.09.2020 у м. Запоріжжі пройшло засідання круглого столу з арбітражними керуючими та адвокатами Запорізької області на тему: «Актуальні питання банкрутства фізичних осіб» під головуванням Івана Легостаєва — начальника Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Дніпро), Тетяни Аніщенко — заступника начальника Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції у Запорізькій області Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Дніпро), Максима Семенова — виконуючого обов’язки Голови Ради адвокатів у Запорізькій області.
На даному заході наголосили, що основною новелою Кодексу України з процедур банкрутства, який введено в дію з 21 жовтня 2019 року, є запровадження інституту банкрутства фізичних осіб. В процесі реалізації норм Кодексу України з процедур банкрутства, як арбітражними керуючими під час виконання повноважень керуючого реструктуризацією або керуючого реалізацією, так і адвокатами фізичних осіб вже напрацьований певний досвід, виходячи з якого постають запитання, які потребують законодавчого врегулювання, удосконалення та певних роз`яснень.
Даним заходом започатковано практику обговорення та спільний пошук шляхів вирішення актуальних питань в практиці як адвокатів фізичних осіб, так і арбітражних керуючих.