У Кіровоградській області проведено круглий стіл на тему: «Забезпечення прав особи при проведенні виборчого процесу в Україні»

Сьогодні, за участі заступника начальника Південно — Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Дніпро) Андрія Грималюка, начальника відділу державної реєстрації друкованих засобів масової інформації та громадських формувань у Кіровоградській області Олега Казанка, та завідувача кафедри права та правового регулювання авіаційної діяльності Льотної академії НАУ, доктора юридичних наук, професора Стецюка Богдана було проведено круглий стіл на тему: «Забезпечення прав особи при проведенні виборчого процесу в Україні».

Метою онлайн заходу було напрацювання основних понять теорії виборчого процесу, аналізу проблем його правового регулювання та визначення основних шляхів удосконалення законодавчого регулювання виборчого процесу. Обговорювалися питання виборчого права громадян України, а саме право вільно обирати (право голосу на виборах) та право бути обраним. Також під  час заходу обговорювались актуальні та проблемні питання у сфері виборчого процесу в Україні щодо забезпечення законності у процесі організації та проведення виборів, необхідного погодження функціонування та взаємодії усіх гілок державної влади, органів місцевого самоврядування і громадських об’єднань.