У правовому клубі PRAVOKATOR. Дніпро відбувся практичний семінар з питань примусового виконання рішень для фахівців системи надання БПД

Юлія Запорожець, представник Управління забезпечення примусового виконання рішень Південно-східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Дніпро), окреслила порядок виконання рішень про стягнення аліментів. Зокрема, як нараховується заборгованість з аліментних платежів, які інструменти впливу на боржника, який ухиляється від виконання рішення, має виконавець та як захистити порушене право стягувача в рамках виконавчого провадження.

Фахівець правового клубу PRAVOKATOR. Дніпро Ярослава Цуканова, розглянула з учасниками особливості здійснення виконавчого провадження, вимоги до виконавчих документів та відповідальність виконавця через порушення строків вчинення виконавчих дій.
З Оксаною Русецькою, приватною виконавицею Дніпропетровського виконавчого округу, розглянули відмінність повноважень державних та приватних виконавців, переваги співпраці з приватними виконавцями. А також, виконання рішень про стягнення коштів, порядок накладення арешту на майно та кошти боржника, реалізації майна через ДП «Сетам».

По завершенню заходу учасники зазначили про потребу та доцільність проведення серії таких заходів у майбутньому за окремими тематичними блоками з питань примусового виконання рішень.

Південно-Східне міжрегіональне управління Міністерства юстиції (м.Дніпро) дякує за активну та плідну співпрацю Правовому клуб PRAVOKATOR.