📣 До уваги!

У відповідності до частини першої статті 3 Закону України «Про нотаріат» нотаріус — це уповноважена державою фізична особа, яка здійснює нотаріальну діяльність у державній нотаріальній конторі, державному нотаріальному архіві або незалежну професійну нотаріальну діяльність, зокрема посвідчує права, а також факти, що мають юридичне значення, та вчиняє інші нотаріальні дії, передбачені законом, з метою надання їм юридичної вірогідності.
Водночас, положеннями частини другої статті 3 Закону України «Про нотаріат» чітко регламентовані кваліфікаційні вимоги для зайняття посади нотаріуса.

Разом з тим, призначення та звільнення з посади державного нотаріуса Дніпропетровської, Запорізької та Кіровоградської області здійснюється Південно-Східним міжрегіональним управлінням Міністерства юстиції
(м. Дніпро).

Так, на сьогодні 📍 в Запорізькій області діє 31 державна нотаріальна контора, у яких працює 25 державних нотаріусів.
❗️ Вакантними залишаються 13 посад державних нотаріусів в наступних нотаріальних конторах ⤵️
📌Бердянській державній нотаріальній конторі;
📌Гуляйпільській державній нотаріальній конторі;
📌Дніпрорудненській державній нотаріальній конторі;
📌Кам’янсько-Дніпровській державній нотаріальній конторі;
📌Михайлівській державній нотаріальній конторі;
📌Новомиколаївській державній нотаріальній конторі;
📌Пологівській державній нотаріальній конторі;
📌Приазовській державній нотаріальній конторі;
📌Приморській державній нотаріальній конторі;
📌П’ятій запорізькій державній нотаріальній конторі;
📌Токмацькій районній державній нотаріальній конторі;
📌Чернігівській державній нотаріальній конторі;
📌Шостій запорізькій державній нотаріальній конторі.

Щодо вакантних посад 📍 у Кіровоградській області, то на теперішній час наявні 3 вакантні посади завідувачів в Добровеличківській державній нотаріальній конторі Кіровоградської області, Благовіщенській, Голованівській, Олександрівській районних державних нотаріальних конторах Кіровоградської області та Державному нотаріальному архіві в Кіровоградській області.

Також, залишаються вакантними 3 посади державних нотаріусів в Кропивницькій міській державній нотаріальній конторі № 1, в Кропивницькій районній державній нотаріальній конторі Кіровоградської області та в Світловодській районній державній нотаріальній конторі Кіровоградської області.

З питання працевлаштування на вищезазначені вакантні посади, особам, які відповідають вимогам частини другої статті 3 Закону України «Про нотаріат» та мають свідоцтва про право на заняття нотаріальною діяльністю необхідно звертатись:

✅до Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції у Запорізькій області за адресою: м. Запоріжжя, проспект Соборний, 164; телефон для довідок: (061) 239-86-47 та

✅ до Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Дніпро) у Кіровоградській області за адресою: вул. Дворцова, 6/7, м. Кропивницький, 25006).

Додатково звертаємо Вашу увагу, що на офіційній сторінці міжрегіонального управління створена рубрика «Вакантні посади державних нотаріусів» за посиланням 🔗 http://bit.ly/3ErbPqj