Південно-Східним міжрегіональним управлінням Міністерства юстиції (м. Дніпро) відновлено колегіальний розгляд скарг у сфері державної реєстрації

Південно-Східним міжрегіональним управлінням Міністерства юстиції (м. Дніпро) відновлено колегіальний розгляд скарг у сфері державної реєстрації. На цьому тижні було здійснено колегіальний розгляд 13 скарг.

Постановою Кабінету Міністрів України від 17.06.2022 № 696 внесено зміни до Порядку розгляду скарг на рішення, дії або бездіяльність державного реєстратора, суб’єктів державної реєстрації, територіальних органів Міністерства юстиції, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 25.12.2015 № 1128 .

Звертаємо увагу, що розгляд скарг у сфері державної реєстрації під час дії воєнного стану проводиться без участі скаржника, суб’єкта оскарження, інших заінтересованих осіб.

Південно-Східне міжрегіональне управління Міністерства юстиції (м. Дніпро) розглядає скарги на рішення, дії або бездіяльність державного реєстратора, суб’єкта державної реєстрації (крім рішень про державну реєстрацію прав), які здійснюють свою діяльність у межах Дніпропетровської, Запорізької та Кіровоградської областей.

Вимоги до оформлення скарги на рішення, дії або бездіяльність у сфері державної реєстрації прав визначені частиною четвертою статті 37 Закону України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень».

Скарга на рішення, дії або бездіяльність у сфері державної реєстрації прав подається у письмовій формі. Також, скарга може бути подана в електронній формі, за умови підписання її скаржником з використанням засобів електронної ідентифікації з високим рівнем довіри.